Manifest 24 d’Octubre 2019

MANIFEST DIABLES DE L’ONYAR

Vivim dies confusos, tensos, tristos i des de la Colla dels Diables de l’Onyar els hem viscut, com moltes altres colles, en primera persona. És per això que ens adrecem a totes vosaltres per compartir i explicar les decisions que hem pres respecte els pròxims actes.

Després de la sentència del tribunal suprem i amb l’apropament vertiginós de les Fires i Festes de Sant Narcís a la nostra ciutat de Girona, vam decidir donar suport a la causa ajornant el correfoc de Fires, tan esperat per nosaltres i espectadores. Els motius eren clars, amb pocs ànims per celebrar res i en veure la convocatòria d’una protesta massiva a Barcelona el dia 26, la colla va decidir que el més sensat era ajornar l’acte i unir-se, a títol individual, a les protestes convocades.

Tot i així, la intenció de seguir endavant amb el correfoc hi era. És per a nosaltres l’event més esperat de l’any que atrau al voltant d’unes 100 participants entre cremadores, bandes, i colles convidades, així com també centenars d’espectadores.

Aquesta última setmana però, tot ha canviat, i el que era una decisió de suport al que nosaltres pensavem que era lícit i emparant-nos sota el dret a protesta, s’ha convertit en una obligació pressionada pels qui sembren la por. Hem rebut trucades dels cossos de seguretat que ens han posat al punt de mira injustament i ens han obligat a anul.lar definitivament, no només el correfoc de Fires sinó tots els actes amb pirotècnia preparats des de feia mesos per a la ciutat de Girona. Ens hem sentit atacades i dolgudes com a colla i a títol individual. És per això que ens volem adreçar a totes vosaltres per dir que:  ja n’hi ha prou! Davant del joc de la por imposat pel govern español i les forces de seguretat nosaltres alçarem les masses més que mai i cridarem:

Que rebutgem la criminilització de la pirotècnia que atempta contra les colles de diables i una gran part de la cultura popular.

Que no tolerarem cap persecussió de la colla ni a cap membre de la mateixa. Si ens volen posar la por al cos han de saber que quan bufa el vent, el foc creix.

Que ens sentim orgulloses de formar part del jovent actiu de la terra on vivim. No acceptarem que se’ns posi en el punt de mira, quan la nostra intenció és fer d’aquest país un món millor a través del voluntariat i la cultura popular.

Que continuarem queixant-nos del que creiem socialment injust, continuarem demanant la llibertat de les preses polítiques i de la nostra terra. Vinga va! Ni a l’infern es toleren aquestes barbàries!

Recordarem que a Diables tothom hi és benvingut, vingui d’on vingui, i que continuarem fent del foc i la pirotècnia el nostre punt d’unió i força.

Finalment i com a resposta unitària hem decidit que malgrat tot, continuarem il.luminant Girona en aquestes nits tan fosques com ho hem fet sempre a través del foc, la rauxa i la cultura popular. Estigueu atentes!

SALUT I FOC!

 

Diables de l’Onyar

Girona, 24 d’Octubre de 2019