25 ANYS D’HISTÒRIA

25 anys de Diables de l’Onyar són molts. 25 anys són un nombre incalculable de carretilles cremades, són milers, potser milions, de persones que han corregut pels carrers de les seves ciutats sentint l’alè de sofre dels diables al seu clatell. 25 anys són centenars de persones que han format part de la colla, són moltes ciutats de tot Catalunya, d’Espanya i d’Europa (fins i tot a Cuba) que alguna vegada han vist les nostres flames.

Durant tot aquest temps la colla ha evolucionat, s’han creat espectacles de tot tipus, des de correfocs per carrers estrets a espectacles més teatrals per a festivals. S’han creat desenes de criatures infernals (“bitxos”, com ens agrada anomenar-los), des de bèsties marines a espectaculars construccions de metall.

Els Diables de l’Onyar sempre han sigut nom de referència a Girona, i han portat el nom de la ciutat arreu on han estat, no és estrany que el correfoc que es fa a aquesta ciutat per les festes de Sant Narcís sigui un referent. El correfoc de casa sempre ha sigut el més especial. És on s’ha cremat més pirotècnia i on s’han tractat més línies argumentals que han servit per donar a la colla un tret diferencial dins el món dels correfocs (sí, som més “faranduleros”, més teatrals, més artistes,…).

Els Diables de l’Onyar, correfocs diferents des de 1988.

+1Share on TwitterShare on Facebook